Utelek og Utesoving i kulde!

Hos oss er barna ute ned til minus 15 grader, med unntak av de minste barna under tre år. De holdes inne dersom det er kaldere enn minus ti grader. For de største barna har vi grense på minus 15, og da begrenses utetid til 30-45 minutter om gangen. Alt er avhengig av vær og vind, og vi følger tett med på at de ikke er kalde.

Ved soving står vognene i en lun krok og barna ligger i varme poser, med både lue, hals og votter.

Når vi i barnehagen har vurdert værforholdene og barna leker ute, er vi alltid oppmerksom på tegn på overflatisk frostskade.

Vi er oppmerksomme på at de minste barna ikke nødvendigvis sier i fra dersom de blir kalde. Passive barn blir også kaldere enn barn som er i aktivitet, samtidig som barn som har svettet eller har våte votter og sko fort kan bli kalde. Vi sjekker derfor barna ofte, og bytter votter eller sko dersom de våte. Vi gir barna mulighet til å gå inn ved ønske eller behov når det er svært kaldt ute.